Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоний рис вважається одним із найбільш цінних сортів зерна завдяки своїм унікальним властивостям. Він зберігає органічну обрубку, збагачуючись клітковиною і зберігаючи максимум корисних мінералів, амінокислот і вітамінів. Цей вид рису має безліч вітамінів групи В, що впливають на здоров'я нігтів, волосся і шкіри. Багатий цінними мінералами - йодом, фосфором, калієм, магнієм, міддю, кальцієм та залізом. Наприклад, магній допомагає боротися з мігренню та астмою, зміцнює м'язи та нервову систему, знижує ризик серцевих нападів та тиску. А кальцій сприяє зміцненню кісток, запобігає остеопорозу і артриту. Червоний рис також є значним джерелом заліза, допомагаючи запобігти анемії. Його вживання сприяє зниженню концентрації вільних радикалів та ймовірності розвитку онкологічних захворювань, включаючи рак товстої кишки та молочної залози. Парапігменти, що відповідають за червоний колір рису, благотворно впливають на стан шкіри, підвищуючи її еластичність та знижуючи ознаки старіння.
Багатство харчовими волокнами робить червоний рис чудовим помічником для нормалізації травлення, зниження голодних відчуттів та виведення токсинів з організму. Це живильне зерно легко засвоюється і не створює надмірного навантаження на організм. Завдяки вмісту певних амінокислот, властивих м'ясу, червоний рис може частково замінити м'ясо в раціоні.